Miercuri 30 ianuarie, în cadrul proiectului Photovoice – “Copii implicați, pentru un viitor mai bun în comuna Corbasca” , finanțat prin Fondul pentru Inovare Civică și implementat de Fundația Mână în Mână din Bacău, în parteneriat cu Primăria Comunei Corbasca și FSC Bacău, a fost inaugurată o expoziție cu fotografiile realizate de copii în primele 10 luni ale proiectului. Tema expoziției a fost: Realitățile frumoase și mai puțin frumoase ale comunei mele, iar cei 90 de copii de la Clubului cu Lipici Scărișoara (aflat în administrarea partenerului – Fundația de Sprijin Comunitar) și Școala Gimnazială Băcioi, și -au exprimat prin imagini sugestive opiniile despre comuna lor și ceea ce consideră ei că ar mai trebui îmbunătățit în viața locuitorilor ei.

După ce, timp de 10 luni au învățat cum să facă fotografii de calitate și expresive, inclusiv de la doi fotografi profesioniști voluntari, și au exersat arta fotografică cu ajutorul echipamentelor puse la dispoziție prin proiect, pe 30 ianuarie a venit momentul ca ei să-și expună munca în fața colegilor, profesorilor și a celorlalți membri ai comunității . Astfel, cele mai reușite 90 de fotografii au fost expuse în incinta Căminului Cultural al comunei Corbasca, iar la vernisaj au participat aproximativ 45 de persoane printre care și viceprimarul comunei domnul Mihai Blănaru, consilierii locali, directorii și câțiva profesori de la școlile din Băcioi și Corbasca, colegii copiilor și locuitori ai comunei.

Fotografiile au surprins câteva teme de interes local, cum ar fi starea unora dintre drumurile comunale, lipsa unor locuri de joacă sau terenuri de sport amenajate, lipsa de civilizație a unora dintre locuitorii comunei care nu respectă natura și spațiile comune, dar și realitățile din comună cu care se mândresc , cum ar fi Clubul cu Lipici, sau peisajele frumoase. Și fiindcă ideea proiectului și munca celor mici a plăcut tuturor, o parte dintre fotografii au fost transformate în tablouri Canvas, care vor fi expuse permanent în sala de ședințe a Consiliului Local, pentru a aminti permanent aleșilor comunei despre viziunea generației viitoare asupra comunității în care trăiesc .

Proiectul “Copii implicați, pentru un viitor mai bun în comuna Corbasca” și -a propus ca , timp de 11 luni, să sporească implicarea și responsabilizarea copiilor, a cetățenilor și autorităților publice din comuna Corbasca în viața comunității în care trăiesc, creșterea gradului de acceptare a copiilor rromi în rândul populației majoritare și dezvoltarea unor competențe de natură civică pentru cei 90 copii implicați în activitățile proiectului. Proiectul se va încheia la sfârșitul lunii februarie 2019.

Acest comunicat face parte din activitățile proiectului “Copii Implicați pentru un viitor mai bun în comuna Corbasca”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile in parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România, Raiffeisen Bank și Ursus Breweries.