Programul de voluntariat

Programul de voluntariat a fost initiat in anul 2004 pentru a raspunde nevoii organizatiei de personal in special in vederea sustinerii campaniilor stradale si a celor de strangere de fonduri. De atunci programul s-a dezvoltat spectaculos ajungandu-se ca la ora actuala FSC sa aiba un centru de voluntariat cu peste 200 de tineri dornici sa se implice activ in comunitatea in care traiesc.

Viziunea noastra este a unui oras solidar, in care toti cetatenii se implica in rezolvarea problemelor comunitatii locale, oferindu-si timpul, cunostintele, abilitatile, energia, talentele sau experienta pentru o societate mai sanatoasa, mai fericita. Ne dorim o comunitate in care implicarea intr-o activitate de voluntariat reprezinta o valoare acceptata si impartasita de toti membrii comunitatii.

Principalele proiecte ale voluntarilor nostri:

Atelierul Activ Mozaic

Activ Mozaic este un proiect al Fundatiei de Sprijin Comunitar, unde voluntarii si beneficiarii organizatiei realizeaza manual cadouri, bijuterii, obiecte ornamentale, produse personalizate pentru companii si multe alte obiecte interesante care sunt apoi comercializate pentru a sustine celelalte programe ale organizatiei.

Ingeri in halate albe

Voluntarii merg săptămână de săptămână la Secția de Neurologie si cea de Ortopedie a Spitalului Județean Bacău pentru a le fi un sprijin moral bolnavilor internați acolo. Voluntarii fac diferite cumpărături pentru bolnavi (medicamente, alimente etc), ajută la deplasarea bolnavilor la alte secții unde aceștia sunt nevoiți să-și facă analize sau investigatii.

Centrul Mozaic

Voluntarii merg săptămânal la Centrul Mozaic din Bacau pentru a oferi din timpul lor copiilor de acolo. In fiecare zi fac teme cu beneficiarii centrului si activități interactive cum ar fi jocuri, matematică distractivă, codul bunelor maniere etc.

In week-end se fac activități recreative cu aceștia, cum ar fi: clubul de engleză, clubul de franceză, clubul de pictură, clubul de muzică;

Scoala de vara in mediul rural

În lunile iulie şi august ale fiecărui an se desfășoară proiectul „Școala de vară” FSC adresat copiilor din zona rurală de est a județului Bacău. În fiecare an la acest proiect participă pe de o parte sute de copii din satele dezavantajate din Bacău, iar pe cealalta parte, în calitate de organizatori tineri voluntari ai Fundaţiei de Sprijin Comunitar, dar şi din Marea Britanie.

Școala de vară este un proiect ce își propune reducerea abandonului școlar din zona rurală, dobândirea unor valori sănătoase, cunoșterea reciprocă, stabilirea de viitoare contacte și proiecte, deprinderea unor abilități și competențe în ceea ce presupune munca în echipă, comunicare, abilități practice de viață etc.

Pentru mai multe detalii privind programul de voluntariat vizitati si site-ul voluntarilor: www.voluntarifsc.ro