A trecut mai bine de o lună de când, împreună cu colegii de la alte 25 de ONG-uri și preoții din peste 10 parohii din întreg județul, am demarat proiectul UNIT20 ONG BACĂU beneficiind de sprijin în materiale de protecție și igienico-sanitare din partea CJ Bacău prin DGASPC.
De atunci, cele câteva sute de voluntari, îngrijitori, asistenți medicali, asistenți sociali și psihologi implicați în proiect au muncit zi de zi, inclusiv în perioada Sărbătorilor de Paste, pentru a fi alături de cât mai multi bătrâni din județ, singuri, bolnavi, lipsiți de ajutor, speriați în fața pandemiei de COVID-19!

Am reușit în această lună să ajutăm în felurite moduri peste 2.330 de persoane vârstnice și bolnavi cronici! Iar intervențiile specialiștilor și voluntarilor la domiciliul acestor persoane au fost posibile datorită donațiilor voastre, făcute atât în cele două conturi ale proiectului:
? RO06FNNB003602662753RO10 lei
? RO82FNNB003602662753EU02 euro
deschise la Credit Europe Bank,
cât și prin SMS la numărul 8837 cu textul: bacau batrani!

Iată ce am făcut în această lună pentru seniorii Bacăului:
? 201 persoane au primit sprijin la cumpărături, multe dintre ele săptămânal;
? 1050 persoane au primit ajutoare de urgență constând în alimente și materiale igienico-sanitare. Aceste ajutoare au fost pregătite din donațiile și sponsorizările în bani sau produse oferite de voi până acum!
? 34 persoane au primit sprijin pentru procurarea de medicamente;
? 207 persoane au primit masă caldă la domiciliu;
? 480 persoane au primit servicii de îngrijire personală și a locuinței;
?‍⚕️ 192 persoane au primit în fiecare zi servicii de asistență medicală la domiciliu;
 peste 1600 persoane au primit consiliere și informare telefonica din partea psihologilor din cadrul D.G.A.S.P.C. Bacău.

Continuăm împreună! Atât timp cât evoluția pandemiei o va impune, dar și în perioada de după ridicarea restricțiilor seniorii Bacăului trebuie să știe că se pot baza pe serviciile derulate în parteneriat de instituțiile publice și ONG-urile serioase și responsabile din Bacău!
Dragi bunici, suntem aici pentru dumneavoastră!

Avem în continuare nevoie și de sprijinul comunității pentru a putea să-i protejam pe cei mai vulnerabili în fața COVID-19! Donațiile voastre în cele două conturi sau prin SMS vor asigura în continuare transportul echipelor de voluntari și specialiști în întreg județul, dar și pachetele de urgență donate bătrânilor aflați în situații disperate.
Până acum, din donații și sponsorizări s-au strâns 100.782 lei și 3.250 euro, bani care au fost cheltuiți în scopurile mai sus menționate de către toți partenerii proiectului care au avut nevoie!

Vă mulțumim tuturor, voluntari, îngrijitori, psihologi, donatori și sponsori! Împreună am arătat că putem fi o comunitate puternică și unită, care va face față oricărei provocări și va câștiga lupta împotriva pandemiei!
#impreunaprotejam
#UNIT20ONGBACAU