Fundația de Sprijin Comunitar (FSC) dedică întreaga lună octombrie atât seniorilor activi, cât și celor care au nevoie de îngrijire, recuperare și sprijin din cauza problemelor de sănătate, a singurătății sau a vârstei înaintate.

Centrul de Zi „Dr. Ștefan Ciobanu”, din cadrul FSC, a organizat, joi, 20 octombrie, Ziua Recoltei, sărbătoare în cadrul căreia seniorii acestui centru au avut parte de activități tematice, cerc de poezie și pictură, dansuri și bucate tradiționale românești. Cadrul festiv a fost completat cu un décor autentic de toamna realizat chiar de catre beneficiari, iar jocul și voia bună nu au lipsit.

Astfel, vârstnicii de la Centrul de Zi au pregătit un program artistic format dintr-o scenetă compusă și pusă în scenă în întregime de către aceștia, iar dansurile populare au completat cadrul de toamnă. Nici cenaclul de poezie nu a lipsit, aceștia recitând cu multă bucurie poemele românești care descriu toamna în splendoarea ei. Printre seniorii dragi ai centrului, artistul plastic Melania Boghiu ne-a încântat cu tablourile sale pline de emoție de toamnă.

Ziua Recoltei a fost un prilej de bucurie și recunoștință pentru seniorii centrului care au îmbrăcat cu mândrie portul tradițional românesc.

Centrul Dr. Stefan Ciobanu este special conceput pentru vârstnicii din orașul Bacău care își doresc să-și petreacă timpul într-un mod cât mai plăcut, alături de echipa FSC. Aceștia au parte de săptămâni tematice, activități special concepute pentru aceștia, consiliere psihologică, proceduri de recuperare fizică în sala de kinetoterapie, evenimente și excursii, dar și posibilitatea de îngrijire la domiciliu.

La centru, bunicii devin activi și se simt utili, este o socializare firească, asemeni vremurilor de demult la care se adauga mai multe tipuri de terapie ocupațională.

De asemenea, FSC a lansat proiectul „Telefonul Bunicilor Singuri” menit să contribuie la calitatea vieții persoanelor vârstnice prin acordarea de sfaturi, informații și consiliere și alinarea singurătății seniorilor din Bacău, care au posibilitatea să apeleze la numărul 0759842837, pentru a solicita ajutorul echipei FSC.