5 decembrie a fost prilej de sărbătoare și recunoștință față de voluntarii implicați și devotați ai Fundației de Sprijin Comunitar, fiind marcată Ziua Internațională a Voluntariatului. 

Fiind o zi dedicată voluntariatului, Fundația de Sprijin Comunitar a organizat „Conferința Voluntarilor”,  unde alături de reprezentații Consiliului Județean, a Instituției Prefectului Bacău, a Inspectoratului Județean Bacău, a instituțiilor școlare, a organizațiilor non-guvernamentale și tinerii voluntari, s-au dezbătut recomandările asupra Legii Voluntariatului inițiate de „Coaliția pentru Voluntariat”, dar și propuneri benefice pentru a susține voluntariatul și proiectele diversificate în comunitatea băcăuană.  

După un an de muncă și implicare, Gala Voluntarului Băcăuan a fost contextul ideal în care s-au decernat premii pentru proiectele care au adus un impact major în comunitatea băcăuană și voluntarii devotați care au fost temelia și sprijinul tuturor faptelor bune.  

Și pentru că doar împreună putem face mai mult, cele mai implicate organizații din județul Bacău au fost alături de Fundația de Sprijin Comunitar, într-o atmosferă de celebrare a esenței voluntariatului, asociații și fundații cărora le suntem profund recunoscători pentru sprijinul acordat cauzelor nobile pentru care luptăm.  

Mulțumim Școlii Sanitare Postliceale Sanity Bacău, SOS Satele Copiilor, ASCOR Bacău, Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, Asociației Valoarea Plus, Asociației Bronx People, Fundației „Sf. Ioan Bosco”, și Asociației Insula Cercetașilor.  

Premiile din cadrul Galei au fost acordate:  

Titlul pentru Voluntarul Județului Bacău 2022 a fost acordat lui Lazăr Raluca din cadrul Angenției Naționale Antidrog -Centru de Prevenire ,Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău  

Titlul pentru Voluntarul Anului 2022, domeniul social este alocat voluntarei Oleksandra, sau Sașa, cum o numesc cei de la SOS Satele Copiilor. 

Titlul de Voluntar al anului 2022, domeniul educatiei i s-a acordat voluntarei Teodora Smîntancă Strugariu de la Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău 

Titlul de voluntarul anului 2022, domeniul Tineret merge la Olga Maria Pavel, voluntar al  asociatiei ASCOR Bacău. 

Proiectul de Voluntariat în domeniul Sport este alocat Clubului CS Bronx Powerlifting Club Bacau cu  Proiectul Judo se joaca, CE spui? 

Titlul pentru Proiectul anului , în domeniul educatiei, a fost alocat Școlii Sanitare Postliceale Sanity Bacău, cu proiectul – SANITY DE CRĂCIUN DĂRUIEȘTE 

Proiectul anului, în domeniul educatiei, a fost acordat  Fundației  „Sfântul Ioan Bosco” pentru proiectul VARA IMPREUNĂ. 

Titlul pentru Proiectul Anului 2022, domeniul tineret a fost acordat Asociației Insula Cercetașilor Bacau, respectiv proiectului  „Festivalul Luminii”. 

Proiectul anului, în domeniul social a fost acordat Asociației Valoare Plus pentru proiectul „Ajutor umanitar pentru Ucraina”. 

Titlul pentru cel mai bun proiect de voluntariat al anului 2022, a fost acordat SOS Satele Copiilor, respectiv proiectului Școala de Vară „SOS Dumbrava Minunată”. 

Cei mai implicați și devotați voluntari ai Fundației de Sprijin Comunitar, care s-au remarcat în proiectele diversificate și care au fost premiați în cadrul Galei, au fost:  

  • Voluntarul Anului 2022 – Achihăi Victor 
  • Coordonatorul Anului 2022 – Marinoiu Andreea 
  • Liderul Anului 2022 – Temea Alexandra 
  • Proiectul pentru Vârstnici „Speranța” – Benchea Diana  
  • Proiectul „Bucurie în Mișcare” – Budaeșu Larisa  
  • Proiectul „Școala de Vară” – Cornea Mădălina  
  • Departamentul de Redacție – Foto/Video – Săvoiu Larisa  
  • Departamentul de Secretariat – Marin Larisa 
  • Departamentul Mozaic – Luncanu Cristina  
  • Departamentul „Activ Mozaic” – Acatrinei Daria 
  • Departamentul „Satul Seniorilor Milly, Buhuși” – Lungu Darys  
  • Departamentul Fundraising – Grosu Bianca 
  • Departamentul Bursieri – Vasilache Ana  

La multi ani voluntari implicați și uniți, la mulți ani tuturor voluntarilor și centrelor de voluntariat care nu uită cât de important este să acorzi timp pentru aduce zambete în jur și sprijin pe cel aflat în nevoie!