Actorul Iulian Gliță va prezenta a XVIII-a ediție a Galei Premiilor Comunității Băcăuane
Gala Premiilor Comunității Băcăuane, cel mai important și longeviv eveniment local de responsabilitate socială și caritate, ajunge în acest an la vârsta majoratului. Pe 23 mai sunt invitați la Pavilionul de evenimente Levisticum, reprezentanți ai societății civile locale și ai mediului de afaceri pentru a-i cunoaște și aplaudă pe cei mai implicați și activi social dintre ei în anul anterior, dar și pentru a-și oferi sprijinul, prin sponsorizări și donații, la continuarea programelor sociale oferite de Fundația de Sprijin Comunitar (FSC) bătrânilor și copiilor aflați în situații sociale vitrege din județul Bacău.
”Prin Gala Premiilor Comunității Băcăuane, de 18 ani, construim pas cu pas, aici în Bacău, o comunitate autentic europeană, deschisă tuturor membrilor ei. Nu putem face singuri acest lucru. Avem nevoie de sprijinul tuturor celor care pot să-l ofere și înțeleg că doar împreună putem face o comunitate mai bună pentru fiecare. Într-un an în care România e mai importantă ca oricând pentru Europa, vă invităm la o celebrare a diversității culturale europene, a bucuriei apartenenței la o mare și frumoasă familie. Împreună vom continua construcția unei comunități sănătoase, bazată pe un ideal nobil: nici un membru al comunității noastre nu trebuie uitat, sau ignorat! O comunitate care nu are grijă de toți membrii ei e ca o familie care își abandonează copiii!” Gabriela Achihai, președinte FSC
Tema Galei din acest an este legată de Europa, marea comunitate din care facem parte, un autentic mozaic social și cultural în care toți membrii au dreptul la șanse egale. Invitații vor fi purtați printr-un periplu istoric, cultural și chiar gastronomic european, care va fi „orchestrat” de la microfonul Galei de actorul și regizorul Iulian Gliță, cunoscut pentru apariția în filme precum Kira Kiralina (2014), Eva (2010) și Rusty Steel (2014), dar și colaborări cu cele mai importante teatre din țară și susținerea unor cauze sociale și evenimente ale sectorului ONG din România, printre care și proiectul cultural Cultură’n Sură.
Copiii și voluntarii FSC se pregătesc, ca în fiecare an, pentru a-i încânta pe invitați cu momente muzicale și de dans, inspirate, evident tot din repertoriul european, iar spectacolul va fi completat de un concert al trupei Valy Stoleru Band. Nu vor lipsi surprizele de la tombolă și licitații, dar și degustările de vin și dulciuri.
Momentul culminant al serii va fi decernarea Premiilor Comunității Băcăuane ce se vor acorda unor ONG-uri/instituții, persoane și societăți comerciale, care au întreprins în anul precedent acțiuni și proiecte concrete, bine definite, ce au vizat dezvoltarea comunității locale, rezolvarea unor probleme de interes general, ajutorarea semenilor aflați în nevoie și sprijinirea categoriilor defavorizate.
„Perioada de trimitere a nominalizărilor pentru ediția din acest an este cuprinsă între 15 aprilie și 10 mai (ora 14:00). Nominalizările pot fi făcute exclusiv on line pe pagina www.fsc.ro, de către orice persoană care a fost implicată sau cunoaște un proiect de interes comunitar și cu impact ce s-a derulat în 2018. După această dată nominalizările vor fi analizate de juriul competiției care va stabili lista primilor trei clasați la fiecare categorie. Aceștia vor avea statutul de invitați de onoare ai Galei Premiilor Comunității Băcăuane, în seara evenimentului urmând a fi anunțați câștigătorii acestei ediții” Ionuț Chiriță (coordonator eveniment)
Fiind un eveniment de caritate, participarea firmelor și companiilor se face pe baza unui pachet de sponsorizare, complet deductibilă din impozitul firmei, care cuprinde diferite avantaje de participare și imagine, în funcție de suma oferită. Evenimentul este deschis tuturor societăților comerciale, chiar și microîntreprinderilor, pachetul de baza plecând de la 250 de euro, în timp ce pachetul de top, Sponsor de Diamant, ajunge la 3000 de euro. „Sponsorizarea evenimentului înseamnă de fapt susținerea proiectelor sociale adresate copiilor și bătrânilor defavorizați din județul nostru, deoarece banii strânși în cadrul Galei vor fi folosiți pentru continuarea acestor proiecte, vitale pentru beneficiarii noștri. Spre exemplu, suma oferită de un Sponsor de Diamant (3000 de euro) va însemna, de fapt, îngrijire și asistență medicală la domiciliu gratuită pentru 11 bătrâni din mediul rural, timp de un an, sau accesul a 13 copii săraci la activități educative în cadrul Clubului cu Lipici, timp de un an” Ionuț Chiriță
Detalii despre participarea la eveniment, pachetele de sponsorizare și avantajele acestora puteți găsi pe pagina dedicată evenimentului de pe site-ul www.fsc.ro, sau contactând coordonatorul Galei, Ionuț Chiriță, la telefon 0728 028 082.