Fa o nominalizare!

Gala Premiilor Comunitatii Bacauane, organizata de Fundatia de Sprijin Comunitar este cel mai important eveniment local de recunoastere si stimulare a responsabilitatii sociale a persoanelor, institutiilor si companiilor din judetul Bacau.

Pentru a asigura o reflectare cat mai buna si obiectiva a initiativelor de acest gen din 2023, va invitam sa faceti nominalizari la cele trei categorii de premii ale Galei.

Pot avea statutul de nominalizat societati comerciale, institutii publice sau organizatii non-profit, inregistrate sau avand minim un punct de lucru in judetul Bacau si persoane fizice din judetul Bacau, care au intreprins in anul precedent actiuni si proiecte concrete, bine definite, ce au vizat dezvoltarea comunitatii locale, rezolvarea unor probleme de interes general, ajutorarea semenilor aflati in nevoie si sprijinirea categoriilor defavorizate.

Domeniile vizate sunt: social, medical, educational, persoane cu dizabilitati, protectia mediului, cultural-artistic, situatii de urgenta.

Sunt acceptate, de asemenea, si autonominalizarile in cazul in care dumneavoastra sau institutia pe care o reprezentati ati desfasurat sau sustinut un astfel de proiect.
Nominalizarile se vor putea face exclusiv on-line completand unul dintre formularele de mai jos. In acest scop va rugam sa cititi cu atentie  regulamentul Galei si indicatiile de completare a formularelor. Prin inscrierea unei nominalizari va dati implicit acordul de a respecta conditiile si regulamentul de desfasurare a competitiei.

Perioada de trimitere a nominalizarilor pentru editia din acest este cuprinsa intre 1 – 30 aprilie (ora 14:00). Dupa aceasta data nominalizarile vor fi analizate de juriul competitiei care va stabili lista primilor trei clasati la fiecare categorie. Acestia vor avea statutul de invitati de onoare in cadrul Galei Premiilor Comunitatii Bacauane, editia a XXI-a din data de 16 mai 2024. In cadrul evenimentului vor fi anuntati castigatorii acestei editii.

Regulamentul concursului

GALA PREMIILOR COMUNITATII BACAUANE

Editia a XXI-a, 16 mai 2024

REGULAMENT

 

CAP. 1: Descrierea competitiei:

Art. 1: Gala Premiilor Comunitatii Bacauane, organizata de Fundatia de Sprijin Comunitar este cel mai important eveniment local de recunoastere si stimulare a responsabilitatii sociale a persoanelor, institutiilor si companiilor din judetul Bacau, care a devenit deja o traditie in comunitatea de afaceri, beneficiind de prezenta unor companii multinationale de prestigiu, firme locale de succes, personalitati ale vietii publice bacauane.  

CAP. 2: Participantii: 

Art. 1: Pot avea statutul de nominalizat societati comerciale, institutii publice sau organizatii non-profit, inregistrate sau avand minim un punct de lucru in judetul Bacau si persoane fizice din judetul Bacau, care au intreprins in anul precedent actiuni si proiecte concrete, bine definite, ce au vizat dezvoltarea comunitatii bacauane, rezolvarea unor probleme de interes general, ajutorarea semenilor aflati in nevoie si sprijinirea categoriilor defavorizate. Domeniile vizate sunt: social, medical, educational, persoane cu dizabilitati, protectia mediului, cultural-artistic, situatii de urgenta

Art. 2: Sunt eligibile actiunile si proiectele care au fost implementate in anul 2023 si s-au finalizat cel tarziu in luna ianuarie 2024, care au rezultate cuantificabile si demonstrabile;

Art. 3:  NU POT FI NOMINALIZATI organizatorii evenimentului.

Art. 4: Pot face nominalizari persoane fizice din Romania, care au implinit varsta de 16 ani. Se accepta deasemenea si autonominalizarile.

Art. 5: Nu pot fi nominalizate partide politice, persoane cu functii politice.

Art. 6: Nu pot fi nominalizate persoane care au suferit condamnari penale in baza unei decizii judecatoresti definitive si irevocabile.

CAP. 3: Perioada de inscriere:

Art. 1: Perioada de inscriere va incepe la data de 1 aprilie 2024 si se va incheia in data de 30 aprilie 2024, ora 14:00. Aplicatiile depuse dupa aceasta data nu vor mai fi luate in consideratie. Organizatorii isi rezerva dreptul de a prelungi perioada de inscriere in cazul in care apar anumite probleme tehnice, care impiedica persoanele ce doresc sa inscrie proiecte sa finalizeze realizarea aplicatiilor. Dupa incheierea perioadei de inscriere, o varianta rezumata a fiecarei nominalizari va fi postata pe site-ul Fundatiei de Sprijin Comunitar – www.fsc.ro , la Sectiunea Gala Premiilor Comunitatii Bacauane, pe pagina de nominalizari.

CAP. 4: Inscrierea nominalizarilor: 

Art. 1: Inscrierea nominalizarilor in cadrul Galei Premiilor Comunitatii Bacauane implica insusirea si acceptarea conditiilor din prezentul regulament.

Art. 2: O nominalizare poate fi inscrisa in cadrul competitiei doar daca face parte dintr-una din categoriile precizate la CAPITOLUL VII al prezentului Regulament.

Art.3 : O persoana poate sa inscrie in competitie maxim doua nominalizari pentru fiecare sectiune in parte. In cazul unor inscrieri multiple numai primele doua nominalizari inscrise cu succes la fiecare categorie vor fi luate in considerare;

Art. 4: Inscrierea nominalizarilor se face exclusiv online prin completarea corecta a formularelor de inscriere. Acestea pot fi accesate pe website-ul www.fsc.ro , apartinand organizatorului, pagina: Gala Premiilor Comunitatii Bacauane, Sectiunea denumita: „Fa o nominalizare”. Fiecare nominalizare trebuie insotita de maxim trei fotografii relevante despre proiectul/actiunea nominalizata, care vor fi trimise prin e-mail la adresa departamentpr@fsc.ro.

Art.5: O nominalizare poate fi eliminata din competitie in cazul in care:

a. nu respecta perioada mentionata de inscriere a proiectelor;

b. revizuirea informatiilor din formularele de inscriere determina depasirea termenului limita pentru inscrierea in competitie;

c. nu respecta conditiile de inscriere mentionate in prezentul regulament;

d. prin necompletarea campurilor obligatorii din formulare;

e. continutul informatiilor completate se dovedeste a fi nereal, limbajul folosit este neadecvat sau aduce lezari de orice natura unor persoane sau institutii.

f. la solicitarea expresa, in scris, a celui care a facut nominalizarea sau a persoanei/firmei/institutiei nominalizate;

Aceste situatii pot fi sesizate atat de organizator cat si de oricare dintre membrii juriului pe toatat perioada procesului de jurizare.

CAP. 5: Jurizarea 

Art. 1: Pentru ca dorim ca aceste premii sa ofere o reflectare corecta si completa a celor mai importante actiuni si proiecte din anul precedent ce au vizat dezvoltarea comunitatii locale, ajutorarea semenilor aflati in nevoie si sprijinirea categoriilor defavorizate, selectia si jurizarea va fi facuta de un comitet alcatuit din personalitati ale vietii publice locale, reprezentanti ai unor institutii publice si reprezentanti ai mass media.

Art 2: Decizia juriului este finala si irevocabila, neacceptandu-se contestatii ulterioare. Castigatorii la fiecare categorie vor fi anuntati public in cadrul Galei Premiilor Comunitatii Bacauane din data de 18 mai 2023.

Art. 3: Criterii de jurizare:

Categoria 1: Societati Comerciale

  • Exista rezultate clare şi masurabile in urma implicarii companiei in comunitate.
  • Numarul de beneficiari directi si indirecti ai proiectului.
  • Rezultatele proiectului duc la rezolvarea problemei/problemelor vizate pe termen lung.
  • Proiectul s-a bazat si pe implicarea unor voluntari din companie si/sau comunitate. Care este numarul acestora.
  • Gradul de originalitate (abordarea problematicii proiectului este diferita de alte proiecte similare, masura in care activitatile mentionate aduc solutii si standarde noi in domeniul de desfasurare, implementarea unor modele de buna practica etc).
  • Impactul proiectului este profund la nivelul problemei identificate si a comunitatii (abordarea proiectului creeaza premize de continuitate si dezvoltarea a acestuia, se axeaza pe rezolvarea cauzei si nu a efectelor, schimbarea adusa este vizibila si masurabila etc).

 Categoria 2: Institutii sau Ong:

  • Exista rezultate clare şi masurabile ale programului desfasurat.
  • Numarul de beneficiari directi si indirecti ai proiectului.
  • Rezultatele proiectului duc la rezolvarea problemei/problemelor vizate pe termen lung.
  • Proiectul s-a bazat si pe implicarea unor voluntari din institutie si/sau comunitate. Care este numarul acestora.
  • Gradul de originalitate (abordarea problematicii proiectului este diferita de alte proiecte similare, masura in care activitatile mentionate aduc solutii si standarde noi in domeniul de desfasurare, implementarea unor modele de buna practica etc).
  • Impactul proiectului este profund la nivelul problemei identificate si a comunitatii (abordarea proiectului creeaza premize de continuitate si dezvoltarea a acestuia, se axeaza pe rezolvarea cauzei si nu a efectelor, schimbarea adusa este vizibila si masurabila etc).

 Categoria 3: Persoana fizica:

In cadrul nominalizarilor la aceasta categorie, intelegem activitatea celui nominalizat ca donator individual, ca voluntar sau initiator al unor activitati cu impact pozitiv asupra comunitatii bacauane.

  • Implicarea in proiect este substantiala si constanta pe perioada de desfasurare a acestuia.
  • Implicarea acestuia s-a facut atat sub forma unor donatii materiale (bani sau bunuri) cat si prin alocarea de timp si expertiza calificata in mod voluntar.
  • Schimbarea este profunda la nivelul problemei rezolvate (abordarea este pe termen lung, se axeaza pe rezolvarea cauzei si nu a efectelor, schimbarea adusa este vizibila si masurabila etc).
  • Gradul de originalitate (abordarea problematicii proiectului este diferita de alte proiecte similare, masura in care activitatile mentionate aduc solutii si standarde noi in domeniul de desfasurare, implementarea unor modele de buna practica etc).
  • Implicarea (donatii, sponsorizari, voluntariat etc.) a fost facuta respectand principiile etice, fara a implica nici un beneficiu financiar direct pentru persoana nominalizata.

CAP.6: Perioada de jurizare

Art.1: Organizatorul competitiei din cadrul Galei Premiilor Comunitatii Bacauane va anunta componenta completa a juriului inainte de inceperea perioadei de jurizare.

Art.2: Procesul de jurizare se va desfasura in perioada 01-10.05.2024 iar castigatorii vor fi anuntati in cadrul festivitatii de premiere din data de 16 mai 2024.

 

CAP.7 : Categoriile de premii:

Art.1: In cadrul competitiei vor se acorda trei categorii de premii plus un premiu special

  • Premiul Comunitatii Bacauane pentru o societate comerciala – se acorda pentru activitati de meccenat, donatii, sponsorizari catre institutii sau organizatii non-profit din comunitate, ori pentru implicarea firmei in alte activitati caritabile, in beneficiul grupurilor defavorizate ori vulnerabile sau pentru sustinerea unor proiecte de interes comunitar;
  • Premiul Comunitatii Bacauane pentru o institutie publica sau o organizatie non-profit – se acorda pentru activitati deosebite in folosul comunitatii in general sau a grupurilor dezavantajate in special, promovarea unui mod de lucru transparent cu cetatenii, operativitate si sprijin neconditionat pentru acestia;
  • Premiul Comunitatii Bacauane pentru o persoana fizica – se acorda pentru activitati deosebite in folosul semenilor, implicarea neconditionata in actiuni caritabile, gesturi deosebite de omenie si respect pentru cei aflati in nevoie, actiuni de voluntariat in slujba comunitatii.

Art. 2: In afara de premiile sus mentionate juriul va acorda si un Premiu de Excelenta – unei personalitati locale sau din tara care s-a remarcat prin actiuni deosebite in slujba comunitatii bacauane. Premiul de excelenta va fi selectat dintre personalitatile propuse sau vor exista propuneri separate din partea membrilor comitetului de jurizare. Se au in vedere personalitati care in mod constant, de-a lungul timpului,  s-au implicat activ in viata comunitatii si au contribuit semnificativ la evolutia acesteia

Persoana nominalizata ar trebui sa desfasoare aceste activitati in minim ultimii trei ani, sa fie un membru al comunitatii locale si sa nu se numere printre castigatorii de pana acum ai premiului de excelenta in cadrul Galei.