Centrul de zi pentru pentru persoane varstnice Dr. Stefan Ciobanu

Centrul de zi „Dr. Stefan Ciobanu” este casa din timpul zilei pentru varstnici, un loc unde isi pot petrece cateva ore cu demnitate si bucurie, alaturi de alte persoane de varsta a treia. La centru, bunicii devin activi si se simt utili, este o socializare fireasca, asemeni vremurilor de demult.

Pentru fiecare dintre ei, centrul ofera un loc unde beneficiaza gratuit de de asistenta medicala, reabilitare medicala si recuperarea necesara dupa caz si mai multe tipuri de terapie ocupationala.

SERVICII DE SOCIALIZARE SI TERAPIE OCUPATIONALA

Zilnic, aproximativ 30 de varstnici isi petrec, in mod placut si util timpul la centru:

  • Activitati artistice si culturale: pictura, desen, dans, cor, lectura presa, poezie, editarea ziarului Centrului de Zi, dezbateri si prelegeri pe diverse teme, intalniri cu oameni importanti din orasul nostru etc.
  • Activitati mestesugaresti: goblen, cusut manual si la masina de cusut, brodat, impletituri artistice si aranjamente ornamentale din diferite materiale, traforaj etc.
  • Activitati ludice: bingo, jocuri de carti, sah, tintar, table, remi etc.
  • Activitati deosebite: Ziua Internationala a Varstnicului, Craciun, Paste, Ziua Eminescu, Ziua Nationala a Romaniei etc.
  • Consiliere individuala si de grup persoanelor care au probleme in familie, cu prietenii sau vecinii etc.
  • Intalniri cu specialisti din diferite domenii care ofera beneficiarilor informatii de ultima ora din domenii de interes pentru aceasta categorie (medici, preoti, farmacisti, juristi)

SERVICII DE RECUPERARE MEDICALA

Servicii de recuperare in sala special dotata pentru a putea sa-si recapete din nou anumite functii si abilitati pierdute din cauza unor boli sau invaliditati.

  • Kinetoterapie si recuperare a functiilor neuro-motorii
  • Gimnastica medicala
  • Monitorizarea functiilor de baza si consiliere medicala

SERVICII DE ASISTENTA SOCIALA

Persoanele varstnice beneficiaza de sprijin, consiliere si ajutor social pentru rezolvarea anumitor probleme specifice, inclusiv prin facilitarea discutiilor cu specialisti in diferite domenii.

PARTENERI

Serviciul Public de Astenta Sociala Bacau
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau
Directia de Munca Solidaritate Sociala si Familie

FINANTATORI

Relief Fund For Romania
MMSSF (legea 34)
Consiliul Județean Bacău
Fundatia Vodafone Romania