Consiliul Județean Bacău prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, în colaborare cu Fundația de Sprijin Comunitar si alte 24 de ONG-uri active la nivel județean și cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului au încheiat un parteneriat în vederea derulării unui plan de acțiuni privind asigurarea protecției unui număr cât mai mare de persoane vârstnice, cu vârste de peste 65 de ani și bolnavi cronici izolați la domiciliu, care se află în risc crescut  de contaminare cu virusul COVID – 19.

Parteneriatul urmărește oferirea de asistență complexă la domiciliu pe mai multe planuri de intervenție securizată pentru bătrânii de peste 65 de ani și bolnavii cronici imobilizați din județul Bacău, dar și realizarea unei informări complete și corecte a acestora cu privire la COVID, riscul de contaminare și serviciile care le sunt puse la dispoziție pentru evitarea deplasărilor inutile în afara locuinței și contactul cu persoane nesigure din punct de vedere epidemiologic.

Dragi bunici, apelați la noi cu încredere! Avem cei mai inimoși și amabili voluntari, asistenți medicali și îngrijitori! Noi suntem: UNIT20 ONG BACĂU!

Ce vă oferim:
☎️ Două numere de telefon unde puteți cere ajutorul nostru: 0722 568 237 sau 0724 581 596 (între orele 8-20)
? Vă aducem cumpărăturile până la ușa dumneavoastră! Plătiți doar cumpărăturile, nu și livrarea lor! Vă putem ajuta să vă procurați medicamente, alimente sau materiale de igienă!
? Puteți opta între lista proprie de cumpărături sau câteva pachete standard!
? Cumpărăturile vă sunt aduse în 4-5 ore, sau a doua zi pentru că nu facem livrări după ora 19:00!
? Plata o puteți face în avans sau la livrare, veți primi întotdeauna bonul fiscal doveditor!
? Voluntarii noștri sunt echipați și instruiți pentru a face livrările în condiții de igienă maximă!
?‍⚕️ Vă oferim și alte servicii în funcție de nevoi și disponibilitatea unei echipe specializate: îngrijire a locuinței, asistență medicală, ajutoare sociale de urgență (după ce analizăm un pic mai mult cazul dumneavoastră pentru a ne asigura că există o nevoie reală!)

Cui ne adresam:
? persoanelor de peste 65 de ani;
? persoanelor suferind de boli cronice grave, care nu au nici un ajutor;
Atât! Pentru alte categorii sociale dezavantajate există alte servicii!

Cine suntem:
? voluntari, asistenți medicali, kinetoterapeuti, îngrijitori la domiciliu de la aproximativ 25 de ONG-uri și acționăm în întreg județul Bacău!
? acest proiect este unul de urgenta și este susținut de autoritățile județene (Consiliul Județean și DGASPC!)

Suntem aici pentru dumneavoastră!
#impreunaprotejam

Pentru cei care vor sa ajute există două conturi de donații și sponsorizări publice, pe numele coordonatorului proiectului, Fundația de Sprijin Comunitar, banii urmând a fi folosiți în special pentru:

  • cheltuielile de deplasare a specialiștilor și voluntarilor la bătrânii din întreg județul
  • pentru realizarea de pachete și ajutoare de maxima necesitate, pentru bătrânii aflați în situații sociale sau medicale dificile.

Conturile în care se pot face donații și sponsorizări pentru deplasarea voluntarilor și ajutoare de urgență sunt:

RO06FNNB003602662753RO10 (în lei)
RO82FNNB003602662753EU02 (în euro)

Deschise la Credit Europe Bank

Fundația de Sprijin Comunitar, CUI 9626572

Sau puteți da un SMS la 8837 cu textul ”bacau batrani” pentru a dona 2 euro!