Burse sociale pentru tineri dezavantajati

Tot mai multe studii denota ca situatia copiilor si tinerilor in zonele rurale ramane in continuare dramatica, principalele cauze fiind saracia, infrastructura deficitara, lipsa de perspective economice si de dezvoltare.

Din cauza saraciei, jumatate dintre copiii de la tara renunta la scoala si raman cu opt clase. Unii trudesc zi lumina la camp sau in grajdurile animalelor.

Altii, desi sunt de-o schioapa, fac naveta si invata dimineata, iar apoi muncesc in gospodarie, pana la epuizare. Cand se pune problema sa-si continue studiile la oras, parintii nici nu vor sa auda: au nevoie de ajutor acasa.

Cu sprijin exclusiv din partea donatorilor si sponsorilor, dintre care sustinator principal este Kaufland Romania, FSC ofera de peste 10 ani un program de burse sociale, care prin rezultate si impact a imbunatatit simtitor accesul la educatie al unui numar de peste 250 de elevi provenind din medii rurale defavorizate (zona de est a judetului Bacau).

Dincolo de sprijinul material constand in burse de 200-250 de lei/elev, tinerii beneficiaza de consiliere si asistenta psiho-educationala pentru depasirea dificultatilor legate de adaptarea la viata de oras si pentru imbunatatirea performantelor scolare, sunt incurajati sa faca voluntariat, sunt sprijiniti in orientarea privind cariera.

consiliere si orientare scolara si profesionala. Procedurile s-au clarificat si s-au adaptat constant la nevoile beneficiarilor. Putem spune ca la aceasta ora programul de burse al FSC este unul dintre cele mai bine puse la punct din tara, o dovada in acest sens fiind rata excelenta de absolvire a studiilor, numarul scazut de la an la an de abandonuri si rata in crestere a celor care termina liceul cu diploma de bacalaureat.

Numărul tinerilor care beneficiază de program anual este de aproximativ 60.

Parteneri si finantatori

Kaufland Romania, Agricola si mai multi donatori individuali din Romania, Norvegia si Mare Britanie, printre care enumeram si multumim: Gabi Radley, Tudor Rosu, Cristina Lauer, Dr. Georgeta Huszar,  Alina Berea, Gabriela Chiribau, Colin William.