Marcel visează să devină mecanic

Acasă este locul meu cel mai drag. Eu fac aici munca de bărbat, altfel mama rămâne fără niciun sprijin în curte. Te poți baza pe mine. Eu am grijă de cei mici, eu curăț, eu dau la animale.

Dimineața la școală îmi e atât de bine…

E bine și când vine mama de la fabrică, vinerea, cu bănuții de la muncă și ne face de mâncare mai mult, ne spală și mă lasă să merg cu prietenii să ne jucăm. Mie îmi plac mașinuțele atât de mult. Stau lângă ele și le repar și le aranjez de curse.

Când mă fac mai mare aș vrea fiu mecanic auto. Să lucrez la oraș și să am o familie frumoasă.

La zece ani, Marcel nu a încetat să viseze. E un copil luptător! Din păcate, însă, dorința lui simplă, să facă școală la oraș, se lovește de zidul dur al sărăciei și de indiferență. Mama lui Marcel e singură în lupta pentru educația lui, îi vede determinarea și muncește enorm să-i ofere un trai mai bun. Băiatul merge la școală cu drag, urmându-i modelul. Marcel o vede ca pe o luptătoare și știe că ea l-a înscris la centrul educațional, unde îl ajutăm la teme, să nu rămână în urmă cu școala.

Acolo unde nu există educație, este foarte greu să schimbi destine!

Pentru 400 de copii din 4 comune băcăuane, Cluburile cu Lipici sunt singurele locuri de petrecere a timpului liber și desfășurare de activități extrașcolare, oferite gratuit. Aici, Marcel și colegii lui se bucură de copilărie și învață lucruri noi, își îmbunătățesc educația într-un mod atractiv și plăcut. Aici își fac temele, participă la cluburi tematice, activități recreative, activități de dezvoltare personală. Aici se simt cu adevărat copii și uită de greutăți! Aici își împlinesc visele și își construiesc un viitor demn, bazat pe muncă și valori sănătoase!

De Sărbători, dăruiți cu adevărat, alăturându-vă efortului nostru de a construi un viitor mai bun pentru acești copii. Cu o  sponsorizare de 1000, 2500 sau 4000 de lei le veți oferi darul cel mai de preț: educația! Este darul care le va schimba întreaga viață!

Sponsorizarea firmei este deductibilă fiscal, nu implică costuri pentru dumneavoastră, în conformitate cu Legea Sponsorizării și Codul Fiscal (detalii mai jos)

Codul fiscal prevede urmatoarele limite (minimul dintre ele):

20% din impozitul pe profit

0.5% din cifra de afaceri

Astfel, facilitate fiscala acordata prin mecanismul de credit fiscal permite, practic, sponsorului sa plateasca suma respective catre o organizatie fara scop lucrativ si nu in contul impozitului pe profit. Pentru a fi inclus in calculul impozitului pe profit pe anul respectiv, contractul de sponsorizare trebuie incheiat inainte de sfarsitul anului calendaristic, iar plata trebuie efectuata pana la finele anului.

In cazul in care cheltuielile legate de sponsorizare depasesc limitele permise in anul current pentru credit fiscal, conform Codului Fiscal diferenta poate fi dedusa din impozitul pe profit in urmatorii 7 ani.

Detalii din Legea sponsorizarii nr 32/1994:

Activitati eligibile

Sponsorizarile pot fi acordate beneficiarilor (persoanelor juridice fara scop lucrative), care isi desfasoara activitatea in domeniul culturii, artelor, medicinei, asistenta si servicii sociale etc.

Chiar si microintreprinderile pot face sponsorizari deductibile!

OUG nr 25/2018, publicata in monitorul official nr 291 din 30.03.2018, aduce urmatoarele completari si modificari ale Codului Fiscal:

La articolul 56, dupa alineatul (1) se introduc patru noi alienate (11) – (14):

(11) Microintreprinderile care efectueaza sponsorizari, potrivit prevederilor Legii nr 32/1994 (Legea Sponsorizarii), cu modificarile si completarile ulterioare, pentru sustinerea entitatilor non-profit (…) care sunt furnizori de servicii sociale acreditati, cu cel putin un serviciu social licentiate, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microintreprinderilor pana la nivelul valorii reprezentand 20% din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat petru trimestrul in care au inregistrat cheltuielile respective.

(12) Sumele care nu sunt scazute potrivit prevederilor alin. (11) din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat, se raporteaza in trimestrele urmatoare, pe o perioada de 28 de trimester consecutive. Scaderea acestor sume din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat, in urmatoarele 28 de trimester consecutive, se efectueaza in ordinea inregistrarii acestora, in aceleasi conditii, la fiecare termen de plata a impozitului pe veniturile microintreprinderilor

Fundatia de Sprijin Comunitar este furnizor de servicii sociale, cu cel putin un serviciu social licentiat:

Pentru a sustine proiecte FSC printr-o sponsorizare puteti descarca de AICI contractul de sponsorizare si ne puteti contacta la tel: 0728 028 082 sau e-mail departamentpr@fsc.ro, pentru detalii si incheierea lui. Termen limita: sfarsitul anului calendaristic