Un nou proiect menit să îmbunătățească imaginea sectorului ONG din comunitatea băcăuană și să contribuie la creșterea numărului de susținători și al finanțărilor sustenabile pentru proiectele acestui sector.

Proiectul se adresează în special organizațiilor neguvernamentale și asociațiilor din județul Bacău active, cu proiecte de impact, dornice să-și dezvolte capacitatea de comunicare și de a atrage parteneri, susținători și voluntari. Sunt vizate de asemenea firmele și persoanelor fizice care caută în Bacău organizații serioase și credibile în care să se implice ca parteneri, voluntari, donatori, susținători. Prin intermediul acestui proiect publicul larg și autoritățile băcăuane vor avea posibilitatea să afle mai multe despre activitățile și proiectele societății civile locale.

Scopul principal este de a îmbunătăți imaginea de ansamblu a ONG-urilor băcăuane și a crește capacitatea sectorului de a atrage susținători, donatori și finanțatori pentru proiectele pe care le derulează. Sunt vizate un număr de cel puțin 60 de ONG-uri din județul Bacău care vor fi implicate activ și vor fi beneficiarele a două direcții majore de intervenție. Pe de o parte, în cadrul proiectului vor fi realizate o strategie de comunicare unitară a sectorului ONG  și o platformă online prin care proiectele acestuia vor fi diseminate și cunoscute la nivelul comunității locale. Pe de altă parte proiectul propune organizarea de evenimente de strângere de fonduri și întâlniri cu mediul de afaceri și administrația locală, care vor crea un cadru pentru dezvoltarea de parteneriate, atragerea de finanțări și creșterea numărului de donatori pentru organizațiile care se vor înscrie în proiect.

Proiectul CLICK <LIKE> ONG, este derulat de Fundația De Sprijin Comunitar, în parteneriat cu Fundația Comunitară Bacău și Asociația Fabricat în Bacău, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

„Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă”

www.activecitizensfund.ro www.eeagrants.org

Noutăți ale proiectului:

https://www.desteptarea.ro/start-curse-urbane-in-bacau

https://www.desteptarea.ro/bacaul-s-a-pus-in-miscare-la-cursele-urbane