Copii implicați pentru un viitor mai bun în comuna Corbasca

Începând cu luna aprilie 2018, timp de 10 luni, copiii din comuna Corbasca, județul Bacău se vor putea implica pe plan civic în identificarea și soluționarea problemelor din comunitatea lor.

Printr-un proiect Photovoice – “Copii implicați pentru un viitor mai bun în comuna Corbasca”, în valoare de 60.000 lei și finanțat prin Fondul pentru Inovare Civică, copiii vor putea capta imagini care să surprindă cel mai bine problemele cu care se confruntă în propria comunitate.  Proiectul este implementat de Fundația Mână în Mână din Bacău în parteneriat cu Primăria Comunei Corbasca și Fundația de Sprijin Comunitar din Bacău.

Astfel, 45 de copii din cadrul Clubului cu Lipici Scărișoara (aflat în administrarea partenerului – Fundația de Sprijin Comunitar) și  45 elevi ai Șc. Gimnaziale Băcioiu vor fi implicați într-un program de photovoice și implicare comunitară. Aceștia vor fotografia problemele comunității în care trăiesc, le vor discuta în cadrul unor întâlniri periodice și vor găsi soluții împreună, iar la final vor prezenta toată activitatea reprezentanților U.A.T. și împreună cu aceștia vor soluționa problemele menționate.

FSC Corbasca Bacau

Proiectul “Copii Implicați pentru un viitor mai bun în comuna Corbasca”, este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile in parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România, Raiffeisen Bank și Ursus Breweries.